Σε μεγάλο πρόβλημα για τα αδέσποτα εξελίσσεται το θέμα με τους ανοιχτούς αλλά και χαλασμένους κάδους σκουπιδιών στην περιοχή της Φωκίδας και συγκεκριμένα στον Δήμο Δελφών. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής δεν είναι λίγες οι φορές που κυρίως γάτες στην προσπάθειά τους να βρουν φαγητό μπαίνουν μέσα στους κάδους με αποτέλεσμα τα εγκλωβίζονται. Παράλληλα πολλά αδέσποτα έχουν παγιδευτεί μέσα σε τενεκέδες και κονσερβοκούτια που πετά ο καθένας χωρίς να δίνει την απαραίτητη προσοχή. Οι κάτοικοι ζητούν καλύτερους και ασφαλέστερους κάδους ενώ απαιτούν την πλήρη καθαριότητα και μέσα και γύρω προκειμένου να μην παγιδεύονται τα αδέσποτα.

 

 

 

Στο βίντεο που ακολουθεί και τράβηξε πολίτης στην περιοχή της Ιτέας πρόσφατα  μπορείτε να παρακολουθήσετε τον απεγκλωβισμό μιας συμπαθέστατης γατούλας από κονσερβοκούτι.  Ο πολίτης βρήκε αβοήθητη τη γατούλα στη μέση του δρόμου και δίπλα ακριβώς από ανοιχτό και χαλασμένο κάδο σκουπιδιών του Δήμου Δελφών. Εάν δεν την είχε βοηθήσει το άτυχο ζώο θα είχε σίγουρο θάνατο από κάποιο όχημα.

Όπως τόνισε ο κάτοικος της περιοχής στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, «το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές στην περιοχή κατοίκων που διαμαρτύρονται συνεχώς για έντονη δυσοσμία σε κάδους, για κανένα ενδιαφέρον σε αδέσποτα και αδιαφορία από την πλευρά του Δήμου Δελφών». Μάλιστα ανέφερε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα κάνει έκκληση σε φιλοζωικές οργανώσεις να έρθουν στη Φωκίδα να δουν το πρόβλημα από κοντά προκειμένου να μην υποφέρουν τα αδέσποτα.

 

 

Δείτε το βίντεο: