Τα ζώα φαίνεται ότι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

 

 

Σύμφωνα με τα όσα είδε Πατρινή που πέρασε το απόγευμα της Τρίτης από την περιοχή οκτώ γάτες είχαν βρει θάνατο με φρικτό τρόπο.

Οι γάτες δεν είχαν δηλητηριαστεί, αλλά είχαν σφαχθεί με μαχαίρι. Όσοι πέρασαν από εκεί και είδαν τις γάτες δεν μπορούσαν να συνέλθουν από το σοκ.

 

Τα άτυχα ζώα φαίνεται είχαν υποστεί απίστευτο μαρτύριο πριν ξεψυχήσουν. Η γυναίκα που είδε πρώτη αυτές τις φρικτές εικόνες, με τα άψυχα σώματα των γατών να είναι αποκεφαλισμένα, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

 

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η υπόθεση φαίνεται να έχει σοβαρές παραμέτρους σε ότι αφορά τον δράση ή τους δράστες. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:  

«Από τους αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, για παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, ημεδαπή γυναίκα βρήκε θανατωμένες στην περιοχή της Πλαζ οκτώ γάτες, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό κτηνιατρείο, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου τους». 

Θυμίζουμε ότι στην περιοχή της Πλαζ υπάρχουν αρκετές αδέσποτες γάτες τις οποίες φροντίζουν οι φιλόζωοι, σε καθημερινή σχεδόν βάση.